Nagrada za inovativne nastavnike i nastavnice u Bosni i Hercegovini najvrijednije je priznanje među edukatorima i edukatoricama na svim nivoima obrazovanja. Od nastavnika za nastavnike, glavna je odlika ove nagrade. Već šestu godinu Nagrada snažno doprinosi afirmaciji izvrsnosti, kulture profesionalnosti i promociji nastavničke profesije za koju vjerujemo da je najvažnija profesija i ključni indikator kvalitetnog obrazovanja.

Svečana ceremonija uručenja priznanja nastavnicima i nastavnicima za inovativne prakse je održana šesti put u organizaciji Centra za obrazovne inicijative Step by Step i uz podršku partnera i donatora. Svečana ceremonija dodjele nagrada u čast plemenite nastavničke profesije, jedine takve u zemlji, održana je u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.

“Društvo smo koje je pred djecu i mlade ove zemlje stavilo brojne izazove. Unatoč tome, nastavnici zaista čine razliku, i to do 30% u ukupnom uspjehu djeteta. Dakle, kvalitetan nastavnik/ca uveliko poništava čak i lošu startnu poziciju djeteta.

Tradicionalno vrlo emotivna ceremonija koja simbolično nagrađuje upravo one koji su zbilja važni, koji odgajaju i oblikuju nove generacije u čijim je rukama budućnost ove i svake druge zemlje – nastavnike i nastavnice.

Ravnateljica JU “Dječji vrtić” Novi Travnik Ljubica Matošević zajedno sa Marijanom Matić “Dječji vrtić” Neum sa projektom “Od Lašvanske doline do krila galeba” nominovane su u kategoriji Stručni saradnici/ce na svim nivoima odgoja i obrazovanja u 2021. godini.

FB_IMG_1648555418498      FB_IMG_1648555414108

FB_IMG_1648555361878     FB_IMG_1648555421554