Povodom obilježavanja Međunarodnog dana mira JU “Dječji vrtić” Novi Travnik zajedno sa Zavodom za javno zdravstvo SBK krenuo je je u prvu aktivnost projekta Dižemo glas za zemlje spas.

Djeca vrtića su tijekom prvih aktivnosti zasadila stablo kao simbol života, slobode i mira. Uz svoje tete su prošetali šumom, a učili su i praviti humus.

Pored vanjskih aktivnosti održana je i kreativna radionica od prirodnog materijala, a naravno druženje nije mogla proći bez plesa i pjesme.

Koordinatorice projekta su ravnateljica Ljubica Matošević i prof.dr.sc. Sead Karakaš, dok su voditeljice projekta Ivana Strukar i Tea Kafadar.

Ovo su samo neke od aktivnosti koje će se održati za vrijeme  trajanja projekta, a djecu čeka još puno pustolovina i avantura kroz cijelu godinu.

Cilj projekta je razvijanje svijesti djece i lokalne zajednice o važnosti očuvanja planete Zemlje jer nam je to jedini dom, drugi nemamo. Hvala svim roditeljima koji su nam pomogli u realizaciji prve aktivnosti članovima Planinarskog društva “Kuk” koji su nam ustupili dvorište i dom za naše pustolovine zaključila je Ljubica Matošević ravnateljica JU “Dječjeg vrtića” Novi Travnik.

Ukupan broj djece koji je sudjelovao u dosadašnjim aktivnostima je 100.